История на фирмата

През 1972 г. в Асеновград е открито първото предприятие за детски храни в България. Консервен комбинат „Бригада” е произвеждал ежегодно 15 000 тона детски пюрета, като половината от тях са отивали за износ за СССР.

През 1976 г. изпреварваме САЩ и Швеция по консумация на детски храни от едно дете. Така потреблението им стига до 9000 тона годишно „Ганчев” е компания, наследила Консервен комбинат „Бригада” гр. Асеновград.

Фирмата е лидер на пазара за детски храни в национален мащаб. Брандът е добре познат, както сред потребителите така и сред лекарите и се радва на тяхното доверие и лоялност.

Интегрирането на четири основни компонента гарантира качеството на нашата продукция:

  • Иновации
  • Технологии
  • Отговорност
  • Отношение към клиента

Благодарение на изключително модерната ни производствена база, „Ганчев” гарантира  изключително качествени и богати на хранителна стойност продукти, в които в максимална степен са запазени хранителните качества и ценните елементи на включените в състава плодове, зеленчуци и меса.

Храните и соковете за кърмачета са една много специфична и чувствителна материя. Предпазването на здравето на децата изисква безкомпромисно качество на продуктите, процесите и готовите опаковки. Затова ние сме в непрекъснато сътрудничество с чуждестранни институти по хранителни технологии, сертифицирани лаборатории и специалисти педиатри. Целта ни е да оптимизираме постоянно съществуващи рецептури и да разработваме нови продукти, предлагащи разнообразие в храненето, съобразено със специфичните нужди на детето в първите месеци и години от неговия растеж.

Ние сме приели за наша мисия – винаги да произвеждаме качествени и безопасни детски храни, съзнавайки огромната отговорност, която имаме към нашите деца.

В тази връзка фирма „Ганчев“ провежда целенасочена и последователна политика, в изпълнение на която се осъществява непрекъснат входящ контрол на всички суровини, производствен и краен контрол.

Фирмата разполага със собствена Лаборатория и екип от високо клалифицирани специалисти, които се грижат продуктите с марка „Ганчев“ да бъдат вкусни и безопасни. Гаранция за това е и внедрената и сертифицирана още през 2005 година Интегрирана система за управление на качеството и безопасността, съгласно международните стандарти ISO 9001:2015 „Системи за управление на качеството. Изисквания.“  и глобалната схема FSSC 22000 (ISO 22000 „Системи за управление безопасността на хранителните продукти, изисквания към всяка организация в хранителната верига.“ и ISO / TS 22 002-1:2011 Техническата спецификация „Програми предпоставки за безопасност на хранителните продукти. Част 1 – Производство на хранителни продукти“.)