Плодови пюрета

Плодовете са ценен източник на водно разтворими витамини, минерални вещества и микроелементи. Съдържат плодова захар, плодови киселини, баластни, багрилни и ароматни вещества, които възбуждат апетита, стимулират смилателните ензими и перисталтиката на червата. Към фино хомогенизираната плодова смес, в нашите пюрета сме добавили и пектин, който помага на храносмилателните процеси в стомашно-чревния тракт. В нашите храни е постигнато фино хомогенизиране, което осигурява оптимална поносимост, добър вкус и ги прави подходящи за кърмачета над 3 месечна възраст. Освен това, са обогатени с Vit C за укрепване на имунната система и подобряване усвояването на желязо. Не съдържат глутен.Не съдържат генно модифицирани съставки.

Нашите храни са разработени съвместно с педиатри от Държавната университетска болница по педиатрия и Национален център по опазване на общественото здраве, диетолози и технолози в хранителната промишленост.

Ние гарантираме контрол при всички етапи на производството, постоянен витаминен и минерален състав, отлични вкусови качества, висока биологична стойност и бактериална чистота. Плодовите пюрета са натурални и не съдържат оцветители, консерванти и ароматизанти. Не съдържат генно модифицирани съставки.

Витамините са необходими на подрастващия организъм, както и основните хранителни вещества: белтъчини, въглехидрати и мазнини. Особена потребност от витамини децата имат по време на болест и в периода на оздравяване, а също така при промяната на някакви условия: детето постъпва в детска градина, разделя се с любимата баба или майката тръгва на работа. Повечето витамини се съдържат в плодовете, зеленчуците, млечните и месните продукти.

Като особено необходим на детето може да се посочи витамин С. Той взима участие в много химични реакции, които обезпечават обменните процеси в организма, способства за нормализирането на състоянието на стените на съдовете и усвояването на желязото от организма.

Той помага на тялото да се противопостави на стресовите ситуации и повишава имунитета. Най-богато съдържание на витамин С имат шипката, касисът, цитрусовите плодове, кивито, ягодите, сладките чушки, картофите, броколите, зелето, доматите и лука. Всеизвестен е фактът, че най-много витамин С се съдържа в кората на плодовете, но не забравяйте, че вносните плодове са обработени с вещества с цел предпазване на продукта от бързото му разваляне. Все пак внимавайте - така любимите на децата портокали и мандарини могат да предизвикат алергия. Лимоните и грейпфрутът са по-малко алергенни, но пък техният кисел вкус не допада на децата.