Месни пюрета

Предлагаме богата гама от месно - зеленчукови пюрета с пилешко, пуешко, телешко, заешко , пюре с черен дроб и свинско месо. Те са пълноценна храна и не се нуждаят от никакви добавки. Не забравяйте, че месно-зеленчуковите , рибно-зеленчуковите и пюрета с черен дроб са най добрият източник на желязо за кърмачето.

Витамин С, съдържащ се в зеленчуците, спомага за по-доброто абсорбиране на желязо в месото, така че комбинацията от месо и зеленчуци е изключително полезна и здравословна. Месно – зеленчуковите пюрета са натурални и не съдържат оцветители, консерванти и ароматизанти. Не съдържат генно модифицирани съставки.

Месото е източник на пълноценни белтъци, необходими за изграждането на тъканите, минерални соли,желязо и целият комплекс от витамини от група Б.

Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%. То е за предпочитане и защото наситените и ненаситените мастни киселини в него са с най-добър баланс. Богато е на мастно разтворимите витамини А, D и Е. Съдържа много витамини от групата В, а също и важни минерални вещества като желязо и фосфор. Мазнините от птици са богати на наситени мастни киселини, което ги прави биологично активни. Много бедно на съединителна тъкан , птичето месо е лесно усвояемо. Подходящо е за кърмачета, тъй като не претоварва неукрепналата им храносмилателна система.

Пуешкото месо се усвоява лесно от организма. Съдържа много протеини, малко мазнини.В пуешкото има още желязо, цинк, фосфор и витамин B. Цинкът играе голяма роля за ензимите в човешкия организъм и за поддържане на имунната система. Голям плюс на това месо е наличието на селен, защото този минерал е от изключителна важност за здравето, тъй като той е мощен антиоксидант